OVO JE LEKOVITA BILJKA KOJU NIKOLA ROKVIĆ STALNO PIJE NA HODOČAŠĆU: Pomaže kod mnogih BOLESTI, moćnija je od GLOGA
Nikola Rokvić, Foto: prentscreen/instagram/nikolarokvic

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE LEKOVITA BILJKA KOJU NIKOLA ROKVIĆ STALNO PIJE NA HODOČAŠĆU: Pomaže kod mnogih BOLESTI, moćnija je od GLOGA

Ašvaganda je lekovita biljka, jedna od najvažnijih u ajurvedi, alternativnoj vrsti medicine zasnovane na indijskim principima prirodnog lečenja.

Objavljeno:

Nikola Rokvić se zaputio ka Egini sa namerom da prikupi sredstva za svoju fondaciju "Porodica" kako bi donirali novac dečjoj onkologiji.

On redovno obaveštava javnost o svojim dogodovštinama i zbivanjima na ovom dugom putom, a nedavno je otkrio i kako se to hrani kako bi imao dovoljno snage i energije da istraje u svom izazovu.

Rokvić je istakao da svaki dan pojede dve banane, dva energetska bara, te da pije najmanje 3, 4 litara vode tokom rute, te da unosi i elektrolite, a posle završenog trčanja svakodnevno konzumira i proteinski šejk. Doručkuje ili tost sa puterom i dosta meda iili ovsene pahuljice sa sojinim mlekom, medom i voćem. Za ručak uvek ima supu ili čorbu, te proteine u vidu mesa ili ribe, kao i povrće, rižu, krompir salata. Pevač tokom ovog hodočašća zbog ogromne potrošnje kalorija na dnevnom nivou i ekstremne fizičke aktivnosti unosi i prerađene šećere, odnosno čokoladu, sladoled, kolače...

No, zanimljivo je da je akcentovao kako pred spavanje konzumira i magnezijum i ašvagandu.

"Ašvaganda mi je pomagala u prvim danima kada je adrenalin udarao, zaspim u 22h i probudim se misleći da je 05h i vreme za novi dan, a u stvari je 00:30", napisao je on. A o čemu je reč? Šta je zapravo ašvaganda?

Šta je ašvaganda?

Ašvaganda je lekovita biljka, jedna od najvažnijih u ajurvedi, alternativnoj vrsti medicine zasnovane na indijskim principima prirodnog lečenja. Ljudi već hiljadama godina unazad koriste ašvagandu kako bi ublažili stres, povećali svoj nivo energije i fizičke snage, te poboljšali fokus.

Ašvaganda je poznata i kao "indijski ginseng" ili "zimska trešnja", a poreklom je iz Indije i jugoistočne Azije i raste kao mali grm sa žutim cvetovima u vidu opni u kojima se kriju crvene bobice.

Najčešće se koristi ekstrakt ili prah iz korena ili listova biljke za tretiranje raznih stanja, uključujući anksioznost, pa čak i probleme sa plodnošću, piše "Healthline".

Ovo je osam potencijalnih benefita ašvagande, koje su dokazala i istražavanja.

1. Može da pomogne u smanjenju stresa i anksioznosti

2. Može da ima koristi za atletske performanse i vredan je dodatak za sve koji se bave sportom

3. Može da pomogne u ublažavanju simptoma nekih mentalnih stanja, uključujući depresiju

4. Može da poveća testosterone i doprinese povećanju plodnosti kod muškaraca

5. Može da smanji nivo šećera u krvi

6. Može da smanji upale u organizmu

7. Može da poboljša funkciju mozga, uključujući povećanje memorije

8. Može da pomogne da imate kvalitetniji san i u borbi protiv nesanice

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso/blic žena/Stefana Pavlović/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.